Mladi Niksica

S obzirom na nagle vremenske promjene, prehlade i virusi ponovo su postali naša briga. Portal Dnevna doza lepog je izdvojila tri prirodna antibiotika, koja efikasno jačaju naš imunitet i spremaju organizam za borbu sa virusima i bakterijama.

Bijeli luk sadrži sastojke koji se aktivno bore protiv virusa i prehlada. Ljudi koji svakodnevno pojedu čen belog luka imaju 30% manje rizika od kancera debelog crijeva i 50% manje rizika od raka želuca. Bogat je i antioksidantima, koji uspješno sprečavaju upale, ili se sa njima efikasno bore. Jedan je od najzdravijih namirnica, koja utiče i na srčana oboljenja.

Istraživanja su pokazala da ulje origana spada u red najjačih prirodnih antibiotika. Podstiče rad imunog sistema i priprema ga za uspješnu borbu sa virusima, bakterijama, pa čak i gljivičnim oboljenjima. Ima jaka antibakterijska svojstva, a istovremeno djeluje umirujuće. Naročito je učinkovito u borbi protiv infekcije sinusa.

Ljute papričice sadrže niz aktivnih sastojaka, koji imaju antioksidantna i antibakterijska svojstva. Njihovo svakodnevno konzumiranje spriječiće razne infekcije, pa čak i oboljenja disajnog i srčanog sistema u organizmu.

Ukoliko želite da ojačate svoj imunitet i spriječite prehladu, a sada ih čini se ima svuda oko nas, uvedite ove namirnice u svoj svakodnevni meni i budite zdravi „kao drijen“.