Gradski trgovi širom Crne Gore bili su prepuni ljudi i u drugoj novogodišnjoj noći.

Prepoznatljivi zvuci najpoznatijih operskih arija, u izvođenju Mediteranskog revijskog orkestra i soliste na violini Vilija Ferdinandija, pod dirigentskom palicom Radovana Papovića, okupili su prvog januarskog dana na glavnom Trgu u Budvi veliki broj poštovalaca i poznavalaca klasične muzike, kojima iz godine u godinu upravo ovaj koncert i predstavlja najljepši dio bogatog novogodišnjeg programa koji organizuje Turistička organizacija opštine Budva, prenosi rtcg.

Mlada operska zvijezda Lana Asija Dabović, prvak sarajevske opere, Marko Kalajanović, operska diva Jadranka Jovanović i poznati bariton Oliver Njego, Budvi, njenim građanima i brojnim gostima dočarali su neku drugu, svečanu atmosferu ispred drevnih zidina.

„Večernji sati donijeli su nam i nešto tvrđi, rock zvuk uz nastup mladića iz benda „Highway trio“, koji su prošle godine predstavljali Crnu Goru na Eurosongu, nakon kojih je nastupio crnogorski izvođač Sergej Ćetković, regionalno omiljena muzička zvijezda“, saopštili su iz TO Budva.

Publika i Sergej, sve vrijeme zajedno pjevali su: „Dva minuta“, „Kad bi htjela ti“, „Ako te nije pronašla ljubav“, „1000 razloga“ i mnoge druge od njegovih brojnih hitova, a onda se uz taktove pjesme „Pogledi u tami“, na video bimu ispisalo: Majo, udaj se za mene? Darko. Kamere su uspjele da pronađu Maju, ovekovječe jedan zagrljaj i „darivanje prstenom“.

Tako je još jedan koncert Sergeja Ćetkovića prošao u znaku ljubavi.

„Druga noć u Budvi je završena izuzetno dobro posjećenim, ali i popraćenim od strane publike koncertom „Parnog valjka“, jedne od najpoznatijih grupa sa EX YU prostora. Aki Rahimovski i njegove kolege „hvatali su ritam“ zajedno sa više hiljada gostiju na Trgu, uz neprolazne hitove: „Sve još miriše na nju“, „U ljubav vjerujem“, „Jesen u meni“, „Ljubavna“, „Ugasi me“… Na fenomenalnoj sceni u Budvi „Parni valjak“ je svirao sve do 2 sata iza ponoći, uz vjernu publiku koja je, i pored prilično niskih temperatura, pjevala sve vrijeme zajedno sa njima“, navodi se u saopštenju.

Još jedna nezaboravna noć u Budvi i pripreme za treće veče, kada će nastupiti Vanja Radovanović i Miladin Šobić Trbute bend, novosadske „The Frajle“ i Splićanin Neno Belan.

Podgoričane su na Trgu nezavisnosti zabavljali crnogorski muzičari i grupa Miligram.