Rukometašice Trebjese osvojile su Međunarodni turnir ,,Voljenom gradu Mostaru 2020”, koji se uspješno organizuje posljednjih četrdeset godina, piše Handballme.me.
Organizator je bio RK Lokomotiva, a mlade nikšićke rukometašice do finala su bile bolje od Leotara (29:12), Zrinjskog iz Mostara koji je premijerligaš (25:19) i domaćina Lokomotive (33:23).
Konačan plasman: 1. Trebjesa, 2. Lokomotiva, 3. Zrinjski, 4. Radnički, 5. Sedmerac, 6. Leotar.
Nikšičanke su se kući vratile sa još jednom vrijednom nagradom, kapitenka Sara Blečić proglašena je za najbolju igračicu turnira. Na turniru u Mostaru naš klub su predstavljale: Danica Pandurević, Anđela Gezović, Marijana Gezović, Maja Vujović, Milena Gardašević, Milena Radović, Sara Blečić, Lejla Bošnjak, Anđela Kadić, Jovana Čvorović, Maša Varajić, Sara Burić, Bojana Dorongić, Maša Popović, Anja Drašković, Jelena Marjanović.
“Na poziv prijatelja iz Mostara odigrali smo dobar turnir kao dobru provjeru za početak šampionata. Odbranbeno i napadački smo napredovali u odnosu na neke prethodne utakmice. Zalaganjem sam zadovoljan, svaka od djevojaka je dala doprinos, a na kraju rezultat nije izostao”, kazao je trener Miloš Perović.
Turnir u Mostaru okupio je djevojčice rođene 2000. godine i mlađe.
Do početka drugog dijela domaćeg šampionata Trebjesa će odigrati još jedan turnir u Trebinju.
“Odigraćemo optimalan broj utakmica do starta domaćeg prvenstva. Ukupno šest, sedam, računajući i Kup utakmicu u kojoj smo šansu dali pionirkama”, kazao je trener nikšićke ekipe.

loading…