Tokom šest dana ovogodišnjeg Lake Festa, u kampanji Rock&Recycle, sakupljeno je više od 20.000 plastičnih čaša.

Za tri godine, od kada Ekološki pokret “Ozon” sprovodi kampanju, sakupljeno je 75.000 plastičnih čaša, a u toj organizaciji se nadaju da će već dogodine dostići magičnu cifru od 100.000 sakupljenih plastičnih čaša.

Na ovogodišnjem okupljanju na Krupcu realizovana je i kampanja „Svaka limenka se računa“, ali precizne reultate o količini sakupljene ambalaže “Ozon” će dobiti nakon mjerenja i predaje ovlašćenom recikleru, podgoričkoj Deponiji.

„Većina ambalažnog otpada sakupljenog u kampanjama koje smo realizovali na Lake Festu, biće predata ovlašćenom recikleru, a dobijena sredstva će biti iskorišćena za kupovinu sadnica topole, kojima ćemo, nadamo se, simbolično inicirati revitalizaciju devastiranog šumskog kompleksa na prostoru gdje se održava Lake Fest i neposrednom okruženju“, kazao je izvršni direktor “Ozona” Aleksandar Perović.

U Ozonu vjeruju da će Elektroprivreda Crne Gore, koja gazduje tim prostorom, pozitivno odgovoriti na tu ideju i da će već naredne godine broj topola biti znatno veći nego što je sada slučaj.
Kampanje sakupljanja ambalažnog otpada “Ozon” realizuje u saradnji sa Pivarom „Trebjesa“.

Tokom kampanje, posjetioci Lake Festa sakupljaju ambalažni otpad i u zamjenu sa njega dobijaju simbolične poklone, promo majice i kape sa logom Rock&Recycle.

M.M.