teniski klub nikšić

U danima kada se na Roland Garosu, za titulu najboljeg tenisera ikada, budu nadmetali Đoković, Nadal, Federer i Serena Vilijams, neki novi klinci će davati sve od sebe na šljaci terena Teniskog kluba Nikšić, a sanjaće o Bulonjskoj šumi i pariskoj šljaci.

Ovog ljeta, kao i prethodnih desetak godina, Nikšić će biti grad domaćin za oko nekoliko stotina teniskih profesionalaca i članova njihovih timova. Kao i svaki put, grad će u tom vremenskom intervalu predstavljati svijet u malom, obzirom da će u Nikšiću boraviti takmičari sa svih svjetskih meridijana i da će se u gradu pod Trebjesom moći čuti više od četrdeset različitih jezika. Nema sumnje da će nikšićani i ovog puta uživati u svojevrsnom pozitivnom kulturološkom šoku koji će ih zadesiti. Takođe, gradski privrednici, ugostitelji i hotelijeri će generisati značajan prihod, a grad Nikšić će dobiti najbolju moguću turističku promociju i to – besplatno.
Prvi od ukupno tri međunarodna nadmetanja u Nikšiću koje će početi 7. juna, takmičenje je iz redovnog kalendara Svjetske teniske federacije (ITF). Turnir je kategorije do 18 godina i na njemu će učestvovati 64 takmičara u ženskoj konkurenciji i isto toliko u muškoj. Učešće je najavilo i dvanaest crnogorskih takmičara, a najviše se očekuje od Simona Kneževića, člana Tenis kluba Nikšić i Divne Ratković, članice Tenis kluba Bar.
Strogi kriterijumi i uslovi koje predviđa ITF, kako bi turnir uopšte bio delegiran nekom sportskom društvu, su zadovoljeni od strane Tenis kluba Nikšić i na nivou su na kojem je i ITF – svjetskom.
“Tenis klub Nikšić će i ove sezone, pored organizacije međunarodnih turnira, nastaviti sa svojim standardnim aktivnostima kao što su školica tenisa za najmlađe, takmičarski program, individualni treninzi za djecu i odrasle, edukacija trenera. Misija ostaje ista – razvoj i popularizacija bijelog sporta kako na lokalnom tako i na državnom nivou”, kazali su iz Teniskog kluba Nikšić.
Слика може припадати 2 особе, људи стоје и текст који гласи „Tenis klub NIKŠIĆ -Škola tenisa za djecu Program za takmičare -Tenis za odrasle 068 336 966 TCWNIS EUEORT ITF JUMOR TOUR Juniors Tennis Europe“