Autorski projekt Kristine Radović „Tango“ – O junacima i ljubavi biće izveden u nedjelju 22. novembra u Nikšićkom pozorištu u 20h. Podsjećamo da je premijera ovog projekta bila 26. oktobra 2015. godine. Organizator događaja je JU „Zahumlje“ u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.
Multimedijalni projekat „Tango“ – O junacima i ljubavi je priča o ljudima koji su od nastanka tanga s kraja devetnaestog vijeka do danas, preko muzike mogli da izraze svoju nostalgiju, patriotizam, ljubav, ljubomoru, strast, čežnju, strast prema fudbalu… Upravo iz ovih sedam segmenata je koncipiran ovaj projekat, a svi oni sastavljeni su od najljepših numera (proznih, poetskih, vokalno – instrumentalnih, instrumentalnih, plesnih…), koje odgovaraju gore navedenom konceptu. Podnaslov projekta O junacima i ljubavi je, malo izmjenjena, aluzija na poznato djelo argentinskog pisca i naučnika Ernesta Sabata čija naracija čini okvir ovog projekta i vodi nas kroz hronološki razvitak tanga, autobiografiju, kroz priču o junacima dvadesetog vijeka …..
Učesnici u ovom projektu su: Mihailo Perošević, Sreten Mitrović, Bojana Marković, Sandra Đukanović, Slobodan Bogdanović, Ivan Peković, Miloš, Olivera i Martina Krivokapić – Plesni studio „Migado“, Ana Patrić, Ognjen Damjanović, Petar Mrvaljević, Valentina Knežević i Omladinski folklorni ansambl „Zahumlja“.

Prodaja ulaznica: od 8-20h na biletarnici Nikšićkog pozorišta (Trg Save Kovačevića 5)
Cijena ulaznice: 2,00€
Informacije i rezervacije na tel. 040-213-566; 068-241-701