“Ajkule” igraju za bronzu

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore od danas do 5. juna treniraće zajedno na bazenu Jadrana na Škveru sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država, koja se kao i “ajkule” priprema za finalni turnir Svjetske lige i naravno ono najvažnije Olimpijske igre u Tokiju.

“Dobar dio ekipe je na okupu. Krenuli smo sa nekim uvodnim treninzima. Sparingovaćemo sa Amerikancima dvije nedjelje. Počeli smo na vrijeme i mislim da imamo sasvim dovoljno vremena da se maksimalno pripremimo kako sa Svjetsku ligu, a onda i za ono najvažnije Olimpijske igre”, poručio je kapiten Draško Brguljan uoči jutarnjeg treninga sa Amerikancima.
Na pripremama su svi igrači sem članova francuskog Marseja koji su juče osvojili titulu prvaka države Dejana Lazovića, Uroša Čučkovića, Vladana Spaića i Bogdana Đurđića, kapitena italijanskog Pro Reka Aleksandra Ivovića, koji će se priključiti selekciji nakon finalnog turnira Lige šampiona, kao i člana Radničkog Alekse Ukropine.
Naša selekcija će nakon priprema sa SAD-e, trenirati sa Francuskom od 7. do 12. juna takođe na Škveru. Od 17. do 19. juna će boraviti u Podgorici, kada je planiran let za Italiju gdje će sparingovati sa selekcijom Italije. “Ajkule” 24. juna putuju za Tbuilisi gdje će učestvovati na Finalnom turniru Svjetske lige od 26. juna do 1. jula. Po dolasku u Crnu Goru, do puta za Japan, naša reprezentacija treniraće na bazenima u Nikšiću i Podgorici.
Izvor: CDM