U polufinalnim duelima završnog turnira Kupa Crne Gore za seniore igraće Ibar – Budućnost Voli i Mornar – Sutjeska, odlučeno je žrijebom koji je obavljen u prostorijama Košarkaškog saveza Crne Gore.

 
Polufinalni dueli na programu su u petak, 19. februara od 17 (Ibar – Budućnost Voli), odnosno 19.30 sati (Mornar – Sutjeska), dok je finale u subotu, 20. februara sa početkom u 19 sati uz prenos na Televiziji Crne Gore. Nakon izvlačenja parova održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili Gavrilo Pajović, sportski direktor Budućnost Volija, te Igor Jovović, trener Sutjeske, Đorđije Pavićević, trener Mornara i Milan Rondović, trener Ibra.
Komesar Kup takmičenja Igor Popović upoznao je predstavnike klubove da se u polufinalnim duelima sastaju takmičarski brojevi 1 – 4 i 2 – 3, nakon čega se pristupilo izvlačenju takmičarskih brojeva.
Po utvrđivanju takmičarskih brojeva, utvrđeni su i parovi polufinala, kao i satnice utakmica koje će se igrati u Sportskom centru ”Morača”.
Trofej brani Budućnost Voli koja je od obnove državnosti osvojila sve naslove pobjednika Kupa osim 2013. kada je Sutjeska priredila iznenađenje i osvojila trofej u Tivtu.