Bitka za opstanak je sve teža i teža, košarkašima Sutjeske su sada već potrebna čuda da opstanu u ABA ligi. Nikšićani su u duelu sa još jednom ekipom koja se bori za opstanak, Cibonom, izgubili 93:76 u Zagrebu i teško je očekivati da mogu da se izvuku u posljednja četiri kola.

Tim Igora Jovovića je konstatno jurio prednost Zagrepčana i trojkom Nikole Pavlićevića u 23. minutu ih umalo dostigao, jer je prišao na 48:47. Odgovor domaćih je bio brutalan – tim Damira Mulaomerovića je serijom 26:3 stekao ogromnih plus 24 (74:50) u 30. minutu i riješio sve dileme.

Kod Nikšićana su najbolji bili Nemanja Vranješ sa 18 i Pavlićević sa 15 poena, dok su u domaćem timu odskočili Ante Žižić (19) i Džejms Florens (18). Nikšićani su na začelju sa Tajfunom sa skorom 7-15. Metalac ima 8-14. Sutjesci je za utjehu što ima bolji međusobni skor od tima iz Valjeva, pošto je kući slavila 84:73, a u gostima izgubila 84:78.

Vicešampion Crne Gore do kraja igra sa Krkom i Budućnost Volijem u gradu pod Trebjesom, a gostuje Crvenoj zvezdi i Zadru. Metalac čeka Tajfun i Olimpiju, a gostuje Cedeviti i Mega Leksu.

Nikšićani moraju da strahuju i da ne budu na kraju poravnati sa Tajfunom, jer su izgubili oba meča od njega. Šampion Slovenije, osim u Valjevu, gostuje i MZT-u, a dočekuje Partizan i Igokeu.