Lijepa vijest za nikšićku i crnogorsku košarku stigla je danas od čelnika ABa lige – na zvaničnom sajtu regionalne košarkaške lige potvrđeno je da je Sutjeska, po prvi put u svojoj istoriji, član elitnog društva.

Dezinformacija koja se juče pojavila na hrvatskim portalima da će Džoli iz Šibenika zauzeti Sutjeskino mjesto u ligi jer Nikšićani, navodno, nijesu uplatili kotizaciju pala je u vodu i opovrgnuta je zvaničnom objavom na sajtu.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine koja ovih dana učestvuje na Evropskom prvenstvu, Draško Albijanić, zvanično je postao centar Sutjeske.

Visok je 211 cm a u Nikšić dolazi iz redova makedonskog Kožuva, za koji je prošle godine nastupao u Balkanskoj ligi sa prosječnim učinkom od 10,3 poena i 8,3 skokova. Ovaj 28-ogodišnjak je za klub iz Đevđelije u makedonskom šampionatu prosječno bilježio 9 pogodaka i 5,6 uhvaćenih lopti.

U dosadašnjoj karijeri nastupao je za nekoliko klubova iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Rumunije.

Sutjeska je “završila stvar” oko dovođenja bivšeg centra Partizana Đoka Šalića, čijim angažovanjem bi se kompletirao tim za predostojeću sezonu.

Tim koji sa klupe predvodi Dušan Dubljević prvu pripremnu utakmicu za sezonu 2015/16 igra u subotu u Nikšiću. Protivnik je Mornar, a meč počinje u 18 časova.

Z.N.