U derbiju prvog kola prve odbojkaške lige igraće Sutjeska i Volej star.

Nikšićke ekipe ciljaju visok plasman, a u ovoj utakmici domaćin je ekipa Sutjeske.

U prethodnoj sezoni gostujuća ekipa osvojila je 3. mjesto i igrala u finalu Kupa, što dodatno poziva na oprez kod igrača i stručnog štaba Sutjeske.

“Volej Star je ekipa koju dobro poznajemo, i koja bilježi odlične uspjehe.
Prethodne dvije godine su bili treći u prvenstvu, a prošle sezone su igrali i finale Kupa, i jasni su favoriti u ovom meču. Međutim, mi smo još na početku priprema postavili određene ciljeve, i težićemo ka njima u svakom meču, pa tako i ovom.
Kada ne bismo vjerovali u uspjeh, ne bismo se ni bavili sportom” kaže prvi trener Miodrag Perošević.

Predsjednik kluba Mirko Perošević dodaje da klub posluje bez sponzora koji bi pokrio troškove takmičenja, i da su prinuđeni da i dalje sastavljaju kraj sa krajem.

,,Želio bih da zahvalim svim prijateljima koji su pomogli finansijski ali i na druge načine. Dajemo sve od sebe da ispred finansijskog stavimo sportski aspekt, i nadam se da u tome uspjevamo. Naglasio bih da su igrači, iako igraju bez naknada, vrlo predani na treninzima, daju svoj maksimum i pokazuju ljubav prema odbojci, i hvala im na tome”.

Medijski sponzori kluba su: Kolektiv.me i Mladi Nikšića.me, a tehnički: Trgotehna doo Nikšić i ChoDex Studio.

Prijatelji kluba su: Opština Nikšić, Pivara Trebjesa, Mijo Raičević, Volonteri Crne Gore, K sport, Jet sport, Outlet, Industrija mesa Goranović, Elektro Šaraf, Gama kafa, Monte Foki flips, OK Kokice, Rubeža doo.

Utakmica se igra sjutra od 17:30 u Dvorani Sportskog centra Nikšić.