Košarkaši Sutjeske pobijedili su večeras u Nikšiću Zadar 71:60 (19:27, 12:9,24:7 i 16:17) u utakmici 13. kola ABA lige.

To je četvrta pobjeda Sutjeske koja je poražena u devet utakmica.

U ekipi Sutjeske najbolji je bio Radoslav Spasojević sa 17 poena i sedam skokova.
Igrač Zadra Domagoj Bošnjak čestitao je domaćoj ekipi.
“Mi smo ušli u utakmicu kako smo se dogovorili i odigrali odličnu prvu četvrtinu ali kasnije je pala koncentracija i treća četvrtina nas je koštala pobjede”, kazao je Bošnjak.

Trener Zadra Ante Nazor takodje je iao samo riječi hvale za protivnike.
“Čestitao bih protivniku na pobjedi. Fanatično su igrali, imali su veću želju, volju, agresivnost da dobiju ovu utakmicu. Mi se nijesmo dobro psihološki pripremili za ovaj susret-na ovaj ambijent, na agresivnost protivnika. Od samog starta smo dozvolili da nas protivnik lagano nadigrava prodorima do kraja. Tu naš reket nije bio dobro zatvoren. Nedostajalo je discipline u pozicionom napadu. Zaista smo katastrofalno odigrali drugi dio, protivnik nas je limitirao i nijesmo našli pravu alternativnu odbranu da se vratimo u utakmicu”, priznaje Nazor

Igrač Sutjeske Radosav Spasojević smatra da je utakmica bila teška, a pobjeda zaslužena, u čemu je saglasan i trener Sutjeske Dušan Dubljević.

“Dugo smo čekali pobjedu kući. Nije lako igrati utakmice koje morate pobjediti a protivnik je realno favorit. Bili smo zbunjeni u početku-primili smo previše poena iz tranzicije iako smo znali da je to njihov najveći kvalitet. Treću četvrtinu smo dobili 17 razlike i tu prelomili utakmicu”, izjavio je on nakon utakmice.

Ekipa Zadra zabilježila je šesti poraz a ima i sedam pobjeda.