Nikšićanin Radivoje Lalatović tvrdi da je prije dva dana pukom srećom izvukao živu glavu kada su ga komšije i rođaci D.L. i M.L. zasuli kamenicama dok je prilazio svojoj kući. On kaže da je jedan od dvojice napadača tom prilikom u ruci držao i sjekiru, kojom je zamahivao put njega, piše Dan.

Lalatović je u policiji opisao kako je došlo do incidenta.

“Pri povratku iz grada, na ulazu u dvorište porodične kuće dvojica braće su mi usred bijela dana napravila sačekušu. Dok sam autom skretao ka kući, oni su me zasuli kamenicama. Nakon prvog kamena koji je udario u auto, zaustavio sam se, razmišljajući samo o tome kako da spasem živu glavu jer su po šoferšajbni pljuštale kamenice. Nekako sam uspio da izađem iz vozila. Upozoravao sam ih da to ne rade, ali je sve bilo uzaludno. Nastavili su da me gađaju, uz prijetnje da će mi pobiti porodicu“, tvrdi Lalatović.

On kaže da su nastavili da ga gađaju kamenicama i kada je ušao u svoje dvorište i da su mu napravili veliku materijalnu štetu.

Lalatović tvrdi da ovo nije prvi put da trpi torturu od strane dvojice braće, koja su, kako kaže, i prije pola godine nasrnula na njega i isprebijala ga.

„Taj slučaj, kao i brojna druga maltretiranja kojima sam izložen od njih, prijavio sam policiji, koja je uvijek odradila svoj dio posla profesionalno, ali ih je tužilaštvo nakon svake prijave oslobađalo odgovornosti ili bi ih kažnjavali prekršajno sa stotinak eura. To bi ih dodatno motivisalo da nastave sa bahatim ponašanjem. Cijelo naselje je u strahu od njih“, ističe Lalatović.

On je kazao da mu jedino preostaje da traži zaštitu policije, nadležnih službi i ministarstava, pa i međunarodnih institucija i organizacija.

U policiji kažu da su upoznati sa svim slučajevima koji se tiču dvojice braće i da su njihovi službenici postupili po svakoj od prijava građana i procesuirali ih kod tužioca. Čak su obavljali i pretres kuća i pomoćnih objekata koje koriste dvojica braće. U policiji navode da su inspektori reagovali po prijavi porodice Radivoja Lalatovića u domenu njihove nadležnosti.

Z.N.