Studentski sportski savez Crne Gore (SSS) funkcioniše bez legitimiteta i suprotno odredbama Zakona o sportu, saopšteno je iz Studentskog parlamenta Univerziteta.

 

Navodi se da SSS ne okuplja predstavnike studentskih sportskih društava koja su osnovana uz saglasnost dekana na univerzitetskim jedinicama, već predstavnike klubova i pojedince koji nemaju dodirnih tačaka sa studentima.

Saopšteno je da se u SSS pravni akti mijenjaju suprotno pravnoj regulativi i da nijesu poznati ni konstituenti saveza.

„Pojedinci samovoljno mijenjaju svoje pozicije i ovlašćenja u okviru saveza, dok se zakonito osnovnim sportskim društvima koja imaju rješenja Uprave za mlade i sport i saglasnost dekana za isključivo obavljanje sportske djelatnosti na fakultetima, onemogućava da formiraju legalnu i legitimnu studentsku sportsku organizaciju“, saopšteno je iz Studentskog parlamenta Univerziteta. Navodi se da Studentski parlament očekuje brzu reakciju Uprave za sport kako bi se spriječilo održavanje „nelegalne i nelegitimne sjednice“ Skupštine SSS. Sjednicu su za 4. mart zakazali pojedinci kojima je istekao mandat i to krajem januara tekuće godine o čemu postoji dokumentacija“, saopšteno je iz Studentskog parlamenta Univerziteta.