Stipendije SSSCG za studente sportiste

Studentski sportski savez Crne Gore (SSSCG) po prvi put će izabrati stipendiste i to od sredstava koje je nacionalni studentski sportski savez dobio na godišnjem Konkursu Ministarstva sporta i mladih za sufinansiranje rada sportskih subjekata za 2020. godinu.

Pravilnikom o izboru studenata stipendista SSSCG definisano je da se izbor stipendista vrši na osnovu Konkursa koji će biti objavljen na zvaničnoj web stranici Saveza www.unisport.me, zvaničnom Facebook i Instagram nalogu, te dostavljen svim ustanovama visokog obrazovanja u Crnoj Gori.

Na osnovu predloga stručne komisije, Upravni odbor SSSCG će donijeti odluku o izboru stipendista. Kriterijumi za izbor su ostvareni rezultat u takmičenjima pod okriljem SSSCG-a (domaca i međunarodna) i prosjek na studijama.
Biće izabrano ukupno osam stipendista i to u sljedećim kategorijama:
– najmasovnije ligaško takmičenje (2 stipendije);
– drugo najmasovnije ligaško takmičenje (2 stipendije);
– pojedinačno nacionalno studentsko takmičenje (1 stipendija) i
– rezultat na međunarodnom takmičenju (3 stipendije).
Iznos stupendije je 1000 eura na godisnjem nivou.

Izborom stipendista, SSSCG želi da nagradi najuspješnije studente sportiste, koji istovremeno ostvaruju zavidne rezultate i na studijama. Takođe, zvanje stipendista trebalo bi da bude i dodatni motiv tim pojedicima za još bolje rezultate, imajući u vidu to da oni treba da budu uzor svim sportistima koji nastupaju u takmičenjima pod okriljem nacionalnog Studentskog sportskog saveza.

loading…