kljuc kuca

Prosječna tržišna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Stanovi u četvrtom kvartalu 2019. iznosila je 1.212 eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja kvadrat u prosjeku 652 eura, pokazuju podaci Monstata, piše RTCG.

“Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu iznosila je oko 1,14 hiljada eura i veća je 3,4 odsto u odnosu na isti period 2018.”, pokazuju podaci Monstata.

Statističari su naveli da je prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u četvrtom kvartalu iznosila 1.179 hiljada eura, bez stanova iz solidarne stambene izgradnje, gdje je cijena 663 eura po kvadratu.

“Prosječna cijena kvadrata stana je u primorskom regionu iznosila 1,45 hiljada eura, u središnjem 694 eura, a sjevernom 764 eura”, navodi se u saopštenju.

Razlike tokom godina u prosječnim cijenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje.

“Ukoliko je učešće tih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća”, objasnili su statističari.