Saobraćaj se na putevima u zemlji obavlja po suvim kolovozima. Ujutru vidljivost mjestimično smanjena po kotlinama zbog magle. Moguća je pojava sitnijih odrona. Vozačima se savjetuje oprezna vožnja i poštovanje pravila saobraćaja.

Na putevima na kojima su radovi u toku neophodna je dodatna pažnja.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice magistralnog puta M-2 Podgorica-Kolašin i skretanja za Mateševo došlo je do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a saobraćaj se odvija uz semaforsku signalizaciju.

Na magistralnom putu M-4 Lipci-Grahovo u mjestu Krivošije donje u periodu od 15.09.2015. godine do 25.12.2015. godine doći će do promjene režima saobraćaja sa tri na dvije kolovozne trake kao i obustava saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju od 10 minuta u terminu od 10.00-11.00 i do 15.00-16.00 sati zbog radova na kavanju kosine.

U mjestu Slijepač most na putu Mojkovac-Bijelo Polje saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično uz semaforsku signalizaciju.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na mag. putu Šćepan polje-Plužine lokalitet Plužine promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz postavljenu semaforsku signalizaciju.

Zbog klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na regionalnom putu Mojkovac-Djurdjevića tara u mjestu Dobrilovina postavljena je saobraćajna signalizacija.

Zbog rekonstrukcije mosta u Virpazaru promijenjen je  režim saobraćaja na regionalnom putu R-16 kroz Virpazar, a odobrava se i postavljanje privremene saobraćajne signalizacije na mag. putu M-2 dionica Petrovac-Virpazar. Pješaci i putnička vozila mogu koristiti postavljeni montažni pontonski most kroz Virpazar, a vozila ukupne mase do 7 tona alternativni  lokalni put Boljevići, Limljani, Gluhi do i Novo naselje.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na mag. putu dionica Ribarevine-Barski most lokalitet Rakonje odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz postavljenu semaforsku signalizaciju.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na mag. putu Podgorica-Ribarevine lokalitet Mojkovac odobrava se promjena saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz postavljenu semaforsku signalizaciju.

Saobraćaj je umjerenog intenziteta na putevima van gradskih sredina.