U Nikšićkom pozorištu, večeras od 19h i 21h biće prikazan film “Stado” autora Nikole Koja a publika će u istim terminima moći da ga pogleda i zadane vikenda.

„Stado“ je urnebesna satirična komedija o životu iza kamere. Često veća drama prethodi filmskoj ili televizijskoj drami koju gledamo. Neizlječivi entuzijasti, slijepi za objektivne okolnosti, stavljaju na kocku svoju egzistenciju u želji da naprave veliko umjetničko djelo.Ovo je priča koja može biti ispričana na mnogo jezika i u mnogo država, pa čak i u mnogo različitih vremena. Do sjaja i blještavila crvenog tepiha na svečanoj premijeri ne dolazi se putem posutim ružama, već kompromisima, borbom, pa i paktom sa đavolom, ako je potrebno.Može se reći da je „Stado“ zasnovano na istinitoj priči i na priči koja se u ovom trenutku odvija oko nekog sličnog projekta i odvijaće se dok postoje umjetnici i dok postoji država.

Nikola Kojo tumači jednu od uloga u svom prvom režiserskom ostvarenju, a pored njega igraju Zoran Cvijanović, Vesna Trivalić, Nataša Ninković, Nikola Đuričko, Goran Šušljik, Srđan Timarov, Bane Trifunović…Scenario potpisuje Nebojša Romčević, a producenti su Nikola Kojo i Biljana Prvanović.

Ulaznice se mogu kupiti od 8h do 20h na biletarnici Nikšićkog pozorišta, po cijeni od 2,50 eura.Više informacija može se dobiti na broj telefona: 068/461-310.