mladink

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, uz mjestimično smanjenu vidljivost po kotlinama na sjeveru, saopštili su iz Auto-moto saveza.
Oni su apelovali na vozače da poštuju saobraćajne propise i preporučili dodatnu pažnju na dionicama gdje je zbog radova izmijenjen režim vožnje.
Na magistralnom putu Cetinje – Budva, na dionici Brajići – Lapčići, saobraća se jednom trakom naizmjenično.
Na magistralnom putu Ulcinj – Krute saobraćaj je zbog minerskih radova prekinut za sve vrste vozila.
Na regionalnom putu Cetinje – Njeguši saobraćaj će biti obustavljen od 14 do 19 sati.
Na putu Krstac – Lovćen – Ivanova Korita saobraćaj će biti obustavljen od deset do 12 i od 14 do 16 sati.
Na regionalnom putu Petrovići – Vraćenovići, zbog završnih radova, saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila od 8.30 do 10.30 i od 12.30 do 14 sati.
Zbog druge faze rekonstrukcije puta Petrovac – Podgorica, od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Zbog izvođenja asfaltnih radova na prilazima Bejli mosta na rijeci Zeti u Danilovgradu od osam do 17 sati doći će do obustave saobraćaja za sve kategorije vozila.
Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik autoputa Bar – Boljare, na prvoj sekciji Smokovac – Uvač – Mateševo, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 časova.
Na magistralnom putu Petrovac-Bar-Ulcinj, zbog sanacije puta, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Do završetka gradnje kanala za atmosferske vode u Risnu na ukrštanju dionica Kamenari – Kotor i starog puta Risan – Grahovo, promijenjen je režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.