Atletičarka atletskog kluba Nikšić Slađana Perunović pobijedila je u konkurenciji atletičarki u tradicionalnoj atletskoj trci Trofej Podgorice – memorijal Veliša Mugoša. Atletičar bjelopoljskog Jedinstva, Boris Čović, najbolji je u muškoj konkurenciji.

Čović je slavio ispred prošlogodišnjeg pobjednika, Dragoljuba Koprivice iz Mornara i Miloša Mikića iz AK Nikšić.

Perunović je u trci seniorki na četiri hiljade metara trijumfovala ispred Anastasije Magdalenić iz bjelopoljskog Jedinstva i Lidije Todorović iz AK Nikšić.

Najbrži junior na hiljadu i po metara bio je Aleksandar Miletić iz AK Nikšić, dok je u trci juniorki na hiljadu metara, kao i prošle godine, pobijedila Jovana Đurović iz Jedinstva.

U konkurenciji pionira najbrži na 800 metara bio je Marko Perišić (Lovćen), dok je u konkurenciji pionirki na 700 metara pobijedila njegova klupska drugarica Ivana Drašković.

U trci na učenika osnovnih škola pobijedili su Jakov Rudar (Radojica Perović) i Sara Bektešević (Pavle Rovinski), dok su kod srednjoškolaca trijumfovali Nikola Potpara (Ekonomska škola) i Milica Sekulić (Ekonomska škola).

U trci veterana od 40do 50 godina pobijedio je Veselin Petrušić (Nikšić), Zoran Milikić (Podgorica) bio je najbrži od 50 do 60, dok je Mirko Knežević (Podgorica) slavio u konkurenciji takmičara preko 60 godina.

Najbrži rekreativac bio je Podgoričanin Muhamed Kurgaš.

U konkurenciji vojnika i policajaca pobijedili su Miljan Babić (Danilovgrad) i Veselin Petrušić (PJP Nikšić), dok je kod studenata najbrži bio Svetozar Stamatović (Pomorski fakultet).

U ukupnom plasmanu, u konkurenciji srednjoškolaca, najbolja je bila Ekonomska škola.

Tradicionalna manifestacija, koja je održana 58. put u čast oslobođenja Podgorice, okupila je oko 400 takmičara i učenika osnovnih i srednjih škola.

Učesnici su trčali ulicom Slobode sa startom i ciljem na Trgu nezavisnosti.