Site icon Mladi Nikšića

Sjutra start EP za rukometašice

Podgorica će od danas do 15. avgusta biti domaćin Evropskog prvenstva za rukometašice do 17 godina, na kojem će nastupiti i reprezentacija Crne Gore, saopšteno je iz Rukometnog saveza.Šampionat će okupiti 16 najboljih reprezentacija Starog kontinenta, podijeljenih u četiri grupe.
Crna Gora će igrati u A grupi sa Danskom, Austrijom i Švajcarskom.
Rivali u B grupi biće Švedska, Rusija, Hrvatska i Slovenija, u C grupi igraće Mađarska, Norveška, Slovačka i Portugal, a u D grupi Francuska, Njemačka, Rumunija i Češka.
Plasman u glavnu rundu izboriće dvije prvoplasirane selekcije iz grupe.
Saopošteno je da je, u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama Ministarstva zdravlja, prisustvo publike sportskim manifestacijama u zatvorenom prostoru biti moguće samo uz posjedovanje najmanje jednog od sljedećih elemenata Nacionalne digitalne COVID potvrde.
“Kompletno vakcinisan/a ili vakcinisan/a jednom dozom vakcine protiv COVID-19, negativan PCR test na SARS-Cov-2 ne stariji od 72 sata, dokaz da je osoba preboljela COVID-19 (prošlo ne manje od 14 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa) ili negativan antigenski brzi test-BAT ne stariji od 48h”, saopšteno je iz Rukometnog saveza.
Navodi se da je broj gledalaca u Sportskom centru
Morača i dvorani Verde, u kojima će biti igrane utakmice prvenstva, ograničen i ne može biti veći od 30 odsto od broja mjesta za sjedjenje.
Izvor: RTCG
Exit mobile version