Sportsko ribolovni klub “Nikšić” i Elektroprivreda obezbijedili su sredstva za poribljavanje Slanog jezera konzumnom pastrmkom koje će biti obavljeno tokom sjutrašnjeg dana, prenose Vijesti.

„Rijetko koje područje u Crnoj Gori, pa i šire se može pohvaliti različitim ribolovnim destinacijama kao područje opštine Nikšić koje je izuzetno bogato vodenim površinama gdje su uz rijeku Zetu sa pritokama značajne akumulacije Slano, Krupac, Liverovići, Grahovsko jezero i dio Bilećkog jezera“, ističu iz SRK „Nikšić“.

Krupac, Slano i Liverovići postali su prepoznati, ističu iz kluba, po velikom broju ribljih vrsta, a zadnjih godina je dominantan šaran, pa su zabilježeni i primjerci i preko 15 kilograma.

„Pored toga akumulacije su postale poznate i kao turistička mjesta, omiljena za rekeativce, pa pozivamo sve zaljubljenike u prirodu da zaborave tekuće probleme i izađu iz gradskih gužvi, da provedu što više vremena na čistom vazduhu i osjete užitak kad se na udici nađe kapitalni primjerak“, pozvali su nikšićki ribolovci.

Na nedavno održanoj Skupštini kluba za predsjednika i potpredsjednika skupštine izabrani su Ranko Vuksanović i Mile Goranović, dok je Slobodan Banović postavljen za predsjednika Upravnog odbora. Ostali članove su Rada Koprivica, Slobodan Vučinić, Božidar Krsmanović, Vitomir Magovčević, Predrag Zeković, NebojišaVukićević, Radovan Dragnić i Miodrag Karadžić.

Skupština je donijela odluku da visina dozvola za ovu godinu bude na nivou prošlogodišnjih – 40 eura za seniore, 20 za omladince, dok će pioniri i dame plaćati po deset eura, kolika je cijena i dnevne dozvole.

Dozvole se mogu kupiti u prostorijama kluba, dok se dnevna dozvola može platiti kod čuvarske službe.

Na Upravnom odboru poseban akcenat je stavljen na zadatke i obaveze čuvarske službe koja će na svim vodama pojačano vršiti kontrolu u narednom periodu. U prethodnom periodu procesuirano je šest prijava protiv krivolovaca od čega su trojica kažnjena sa po tri mjeseca zatvorske kazne.