Festival rok i alternativne muzike, Lake Fest na programu je od danas do 16. avgusta u Nikšiću. Glavna odlika petog festivala u odnosu na prethodne je produženo trajanje, pa će ljubitelji dobre muzike moći da uživaju slušajući 42 sastava, koji će biti raspoređeni na dvije festivalske bine.

Prva tri dana na graskoj bini koja je smještena na platou Doma revolucije nastupiće 21 bend, a program predvode bendovi kao što su Deca Apokalipse, Samostalni referenti i Stereo Banana.

Kada su u pitanju nikšićki bendovi, prvi će nastupiti grange metal sastav Mangrov, prve festivalske večeri od 21 sat. U isto vrijeme, dva dana kasnije nastupiće crossover bend Manitou,

Nakon toga, centralni događaj se u petak seli na prostor pored jezera Krupac, kada će program otvoriti nikšićki punk sastav Podroom,a kultni bend DST nastupiće u subotu od 20 sati i 30 minuta.

Zatim na red dolaze veliki revijalni sastavi kao što su Guano Apes, Goblini, Riblja Čorba, Orthodox Celts, Mortal Kombat i mnogi drugi.

Trodnevne ulaznice za festival koštaju 25 eura, dok dnevnu ulaznicu možete kupiti po cijeni od 10 eura, a dostupne su na sljedećim mjestima: NK pub (Nikšić), Montenegro pub (Podgorica), kao i na internetu, putem Entria i Eventima.