lgbt

U Podgorici će sjutra biti održana deveta Povorka ponosa. Iz Crnogorske LGBTIQ Asocijacije Kvir Montenegro i Organizacionog odbora Montenegro Prajda, najavili su da će ulazi na Povorku biti otvoreni u 15 sati, a šetnja i program počeće u 16 sati.

Kako je najavljeno, povorka će krenuti iz Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, od spomenika Kralju Nikoli i nastaviti ka mostu Blaža Jovanovića. Odakle će nastaviti Bulevarom Stanka Dragojevića nakon čega će skrenuti u Bokešku ulicu i proći pored Trga Nezavisnosti sa kojeg će skrenuti u ulicu Slobode sve do hotela “Hilton” odakle će nastaviti Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog do početne tačke. Kako prenosi PR Centar, određene su tri su lokacije za ulazak na mjesto održavanja Povorke.

Prvi ulaz biće u ulici Kralja Nikole kod hotela Nikić “M”, druga lokacija biće na mostu Blaža Jovanovića (prilaz iz dijela grada preko Morače), a treći ulaz je u Ulici slobode, na raskrsnici sa ulicom Miljana Vukova (ulaz iz pravca gradskog stadiona).

Organizatori su pozvali sve koji žele da učestvuju u Povorci Ponosa da se pridruže, uz poštovanje propisanih nacionalnih mjera za suzbijanje pandemije koronavirusa i time zaštite sebe i ostale učesnike.

 

Povorci ponosa, kako je najavljeno, prisustvovaće potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministri vanjskih poslova i finansija i socijalnog staranja, Đorđe Radulović i Milojko Spajić i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković. Saopšteno je da premijer Zdravko Krivokapić zbog ranije preuzetih obaveza neće prisustvovati povorci, već u ime njegovog kabineta savjetnica za manjine Maida Gorčević.

 

Izvor: Mina