Sindikat kompanije EPCG Željezara Nikšić demantovao je tvrdnje doskorašnjeg predsjednika Odbora direktora, Maksima Vučinića, da je fizički napadnut na zboru radnika, kao i da nije imao podršku te radničke asocijacije.

“Povodom saopštenja Vučinića da nije imao podršku Sindikata i da je fizički napadnut od jednog našeg radnika, želimo da najoštrije demantujemo to saopštenje. Kao prvo, Vučinić je imao našu punu podršku od prvog dana otkada je stupio na funkciju predsjednika Odbora direktora EPCG Željezara Nikšić, smatrajući da će sin našeg bivšeg predsjednika biti jedan od nas”, navodi se u reagovanju Sindikata.

Kako je vrijeme odmicalo, ta nada je, kako su kazali, polako umirala, a danas je definitivno i ugašena, prenosi portal Vijesti.

“Gospodine Vučiniću, na našu žalost, mi ne možemo da damo ostavku na naša radna mjesta, jer je to jedino što imamo. Mi nemamo stranku koja je nastala iz Željezare da odemo u to ime u Skupštinu, zahvaljujući radnicima Željezare”, navodi se u regovanju.

Predstavnici Sindikata su kazali da, i pored svega, pozivaju Vučinića da pokaže da je za i uz radnike i da se vrati da zajedno podignu Željezaru iz pepela, da to ne bude samo priča.

“Imaće i punu podršku i zagarantovanu bezbjednost, jer želimo svi u Crnoj Gori da znaju da nije bilo nikakvog fizičkog, već isključivo verbalnog duela s obje strane. Nijesu političari obespravljeni u Crnoj Gori od radnika, već je to do sada bilo obrnuto. Da li je problem što Sindikat nije politički? Mi se iskreno nadamo da nije”, zaključuje se u reagovanju Sindikata.

Izvor: MINA BUSINESS