NLB banka

Edin Begzić iz Bara poslao je snimak na kojem demonstrira kako funkcioniše eksplozivna naprava koju će aktivirati ukoliko banka, koju je prethodno oblijepio natpisom „Vratite novac koji se ukrali od radnika Primorke“, ne isplati novčana potraživanja za zaposlene.

Potparol Osnovnog državnog tužilaštva u Baru Radovan Đurišić potvrdio je tačnost ovakvih navoda i da je muškarac zabranio zaposlenima da uđu u poslovnicu, a evakuisani su i stambeni objekti koji se nalaze u neposrednoj blizini. On je istakao da nema opasnosti za građane i da se nada uspješnim pregovorima.

Kako TV Vijesti prenose, bilo je više pokušaja da se uspostavi komunikacija sa Begzićem, ali da to nije urodilo plodom, a okupilo su se i članovi njegove najuže porodice.

„Banku ću držati pod kontrolom sve dok banka radnicima ne isplati pare koje je ukrala, sa zakonom pripadajućom kamatom za sve vrijeme koje su čekali“, naveo je Begzić na snimku  i poručio vicepremijeru Dritanu Abazoviću da, ako bilo ko pošalje privatno obezbjeđenje, vojsku ili policiju da „napadne radnike“, da će biti odgovorni za „haos koji nastane“.

Izvor: Vijesti