mladi niksica

Skijalište Savin kuk na Durmitoru biće otvoreno u subotu, kada će i njegova infrastruktura biti stavljena u pogon.

Trenutno na skijalištu, kojim upravlja Turistički ski centar Durmitor, visina sniježnog pokrivača iznosi deset centimetara, zbog čega će nastojati da osposobe dječiju ski stazu i dio staza namijenjenih za početne i osrednje skijaše, prenosi antenam.

“Očekujemo da će se, prema najavama meteorologa, za dane novogodišnjih praznika uvećati visina snijega tako da će kompletna infrastruktura biti stavljena u funkciju skijanja. Za vrijeme praznika, dok ne bude dovoljno snijega za skijanje, žičare ski centra će biti stavljene u funkciju panoramskog razgledanja planine, gdje posjetioci za pola sata vožnje izlaze na vrh Savinog kuka, gdje mogu uživati u prelijepom planinarskom ambijentu i pogledu na jezera i kanjon rijeke Tare”, navodi se u saopštenju.

Tokom sezone u funkciji će biti dvije dvosjedne žičare, tri ski lifta i jedan dječiji ski lift, koji opslužuju oko pet kilometara skijaških staza namijenjenih za alpsko skijanje.

“Novinu za predstojeću sezonu predstavlja činjenica da će u funkciji biti i žičara Savin kuk dva, koja je bila u funkciji i za period trajanja ljetnje turističke sezone, a koja prethodnih zimskih turističkih sezona nije bila u funkciji. Time smo znatno doprinijeli jačanju ponude skijališta Savin kuk”, dodaje se u saopštenju.

Ta žičara namijenjena je za napredne skijaše.

U ponudi je i staza za hodanje na krpljama dužine, koja povezuje skijalište Savin kuk i Crno jezero, kao i staza za nordjijsko skijanje u podnožju samog skijališta.

Jednodnevni ski pas koštaće tokom januara 15 EUR, dok će u februaru, martu i aprilu biti 13 EUR. Poludnevni ski pas koštaće deset EUR u januaru, a osam EUR u februaru, martu i aprilu.

Dvodnevni ski pas biće 25 EUR u januaru, a 20 EUR u februaru, martu i aprilu. Desetodnevni ski pas je 100 EUR u januaru, a 80 u februaru, martu i aprilu.

Sezonski ski pas je 150 EUR, dok je za stanovnike Opštine Žabljak 100 EUR.