Mladi Nikšića

Majke će istrajati u svojim zahtjevima i namjeri da odbrane svoje doživotno pravo na naknadu, a o svemu tome razgovaraće i sa predstavnicima Evropske unije u Crnoj Gori, poručeno je na današnjem protestu majki ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici, na kome su bile i majke iz Nikšića.

Sastanak sa Delegacijom EU u Crnoj Gori biće organizovan 8. novembra, i to zahvaljujući Centru za ženska prava i Maji Raičević.

Mladi Nikšića
Sastanak majki sa predstavnicima EU 8. novembra

“Već sada možemo da kažemo da nećemo pokleknuti, da ćemo se za svaku majku podjednako boriti, da ćemo da odbranimo doživotno stečeno pravo, koje je Ustavom Crne Gore bilo donešeno, za sve majke podjednako”, poručila je Savka Šćepanović na protestu.

Biljana Ćinćur iz Nikšića je kazala da traži samo pravdu, te da joj ništa ne smeta u Crnoj Gori, osim nepravde, koje ima na svakom ćošku.

“Probudi se Crna Goro! Majke Crne Gore dođite da odbranimo naše stečeno pravo!”, poručila je naša sugrađanka Radmila Mirković.

Mladi Nikšića
Sastanak majki sa predstavnicima EU 8. novembra

Ona je dodala da ne traži ničije, već samo ono njeno, zarađeno.

“Ono što je ova vlast uradila jeste više nego poražavajuće, ali ne za nas, poražavajuće za vlast u Crnoj Gori, za sistem uopšte. Sve su majke ovdje danas prisutne ispričale priču za 22000. žena koje su iz određenih razloga ostale u svojim domovima i nijesu danas na ovom platou ispred Skupštine”, kazala je Nikšićanka Maja Jovović.

Na protestu su bile majke iz gotovo svih krajeva Crne Gore. Prisutnima su se obratile i Snežana Čupić iz Šavnika, Rada Vojinović iz Pljevalja, Veselinka Stanojković iz Danilovgrada, Željka Milanović i Nata Nišović iz Berana, Nada Morina iz Kotora, Biserka Femić iz Bara, Rosa Džudović iz Risna, a oglasio se i mali Balša Vujović. Majke iz Rožaja su pozdravile sve prisutne, uz izvinjenje što nisu uspjele da se organizuju i dođu, ali su poručile da će biti na sledećem protestu.