Direktor Bedem Fest-a, Petar Šundić, i direktor zaječarske Gitarijade, Perislav Ducić, potpisali su protokol o poslovnoj saradnji dva festivala.

Protokol će značajno doprinijeti saradnji na muzičkom i organizacionom planu kako jednog, tako i drugog festivala.

Šundić je kazao da je protokol potpisan na obostrano zadovoljstvo.

“Poželio bih dobrodošlicu našim prijateljima sa Gitarijade, na čelu sa Perom Ducićem, koji nam je prošle godine omogućio boravak u Zaječaru, saradnja je tada i počela. Činjenica da će pobjednički sastav Gitarijade, riječki “Syleth”, nastupiti na ovogodišnjem Bedem Fest-u je veliko iskustvo. Ovom prilikom još jednom bih iskazao veliko poštovanje manifestaciji koja će ove godine obilježiti 50 godina postojanja”, kazao je Šundić na konferenciji za medije, koja je održana u press šatoru pored glavne bine.

On je kazao da je Bedem Fest ovim činom napravio korak naprijed u organizacionom smislu.

“Mi kao šestogodišnji festival kao veliki uspjeh doživljavamo činjenicu da smo uspostavili saradnju sa zaječarskom Gitarijadom. Ta saradnja omogućila nam je i nastup pobjedničkog benda, nadam se da će se svi oni u Nikšiću osjećati kao kod kuće”, zaključio je Šundić.

Direktor prestižnog, nekada jugoslovenskog, a sada srpskog festivala, kazao je da je protokol o saradnji samo ozvaničio njen početak.

“Već dvije godine traje saradnja između Bedem Fest-a i zaječarske Gitarijade. Nama je u interesu da ostvarimo saradnju sa festivalima u regionu i tako od prošle godine, iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec i putujemo širom regiona i ostvarujemo saradnju.  Pred nama je 50-ta Gitarijada, pa smo morali da proširimo krug prijatelja, a što se konkretno tiče Bedem Fest-a ovim se naša saradnja ne završava, već samo počinje, a detaljnije ćemo se sa gospodinom Šundićem o svemu dogovoriti narednih mjeseci”, rekao je Ducić.

Frontmen riječkog benda “Syleth” kazao je da su on i ostali članovi zadovoljni atmosferom na Bedemu i sa nestrpljenjem, nakon završene tonske probe, očekuju večerašnji nastup.

“Jako je dobar stejdž, ozvučenje je odlično, biće nam velika čast što ćemo nastupiti večeras. Imamo veću odgovornost jer smo došli kao pobjednici Gitarijade, moramo to opravdati i siguran sam da ćemo uspjeti”, kazao je Lino Grim.

M.M. Z.N.