Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića Stevo Popović i rektor državnog Univerziteta sporta u Tirani Agron Cuka potpisali su sporazum o saradnji u oblasti nauke i nastave.

“U sporazumu su se dogovorili da saradnja bude na zajedničkim istraživačkim projektima, u razmjeni studenata i nastavnika, kao i da zajednički nastupaju prema EU fondovima i pozivima, koje raspisuje Evropska komisija i druge institucije koje bi mogle značajno unaprijediti obje obrazovne ustanove“, navodi se u saopštenju Univerziteta Crne Gore (UCG).
Fokus je stavljen na pokretanje zajedničkih aktivnosti u što kraćem roku, pa će albanski profesori učestvovati na godišnjoj naučnoj konferenciji koju organizuje Crnogorska sportska akademija (CSA) i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Budvi, od 30. marta do 2. aprila, kao i tješnjem uključivanju u naučne aktivnosti časopisa „Sport Mont“ i „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“.
“Posjetom u Tirani nastavljeno je podizanje međunarodne prepoznatljivosti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, a posebno nam imponuje što su domaćini primjetili visoku pozicioniranost našeg fakulteta u regionu, što nam daje za pravo da smatramo da smo na pravom putu daljeg razvoja“, kazao je Popović.
Na potpisivanju sporazuma prisustovali su Duško Bjelica, Juel Jarani i Arben Kacuri.