U južnim i centralnim  predjelima saobraćaj se obavlja po pretežno suvim kolovozima. Vidljivost je dobra. 

U sjevernim  predjelima vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle. U zonama gdje su kolovozi mokri i klizavi neophodna je dodatna opreznost. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke moguća je pojava sitnih odrona. Vozačima se savjetuje  vožnja prilagođena trenutnom stanju na putu i poštovanje pravila saobraćaja.

U vremenskom periodu od 15. novembra do 31. marta zimska oprema je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira na vremenske uslove. Na svim ostalim putevima upotreba zimske opreme je obavezna samo ukoliko to uslovljavaju zimski uslovi: snijeg. led ili poledica.

Na dionicama gdje se izvode radovi  obavezno je  poštovanje postavljene signalizacije.

Na magistralnom putu M-2.3 Cetinje-Budva na lokalitetima Obzovica-Braići doći će do obustave saobraćaja za sve vrste vozila u vremenu od 10.00 do 12.00 časova, a na lokalitetu Markovići prekid saobraćaja je u terminu od 10.20 do 12.20 sati.

Na magistralnom putu M-2.3 Podgorica-Cetinje na dionici Kamenica-Meterizi-Jankovića krš-Ulići  od 26.01.2016. do 29.01.2016. godine doći će do prekida saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 10.00 do 12.00 sati zbog rekonstrukcije puta. Mimo ovih termina saobraćaj se obavlja naizmjenično jednom trakom i regulisan je semaforskom signalizacijom.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Budva-Petrovac i rekonstrukcije raskrsnice Budva-Cetinje-Bečiči promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz postavljanje semaforske signalizacije.

Na magistralnom putu M-2 dionica Herceg Novi-Kamenari izvode se radovi na sanaciji klizišta lokalitet Baošići,odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. Saobraćaj će biti regulisan semaforskom signalizacijom.

Zbog sanacije klizišta u mjestu Frutak, na magistralnom putu M-18 Nikšić-Danilovgrad došlo je do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. Radovi će se izvoditi do 22.02.2016 godine.

Apelujemo na vozače da voznju i brzinu prilagode vremenskim i saobraćajnim uslovima.

Na putevima van gradskih  sredina saobraćaj je  umjerenog intenziteta.