oprez u vožnji
Učesnike u saobraćaju ovog jutra očekuju mjestimično mokri kolovozi a na sjeveru pada snijeg i susnježica.
Upozoravamo na povećanu opasnost od odrona na putevima koji vode pored rijeka i kosina. Vidljivost je smanjena zbog padavina i niske oblačnosti. Vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagođena uslovima i stanju na putu.
Na putnom pravcu Šavnik-Žabljak saobraćaju putnička vozila i kombi vozila. Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje zbog snijega. Zbog odrona na putnom pravcu Plužine-Šćepan Polje saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.
U vremenskom periodu od 15. novembra 2020. godine do 01. aprila 2021. godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.
Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.
Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad-Podgorica, dionica Komanski most-skretanje za Marezu saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom uz kraće obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.
U cilju zaštite stanovništva od novog koronavirusa zabranjuje se putnički međugradski saobraćaj u vremenu od petka od 22.00 sata do ponedjeljka u 05.00 sati.
Ulazak i izlazak putnika iz Crne Gore obavlja se preko graničnih prelaza neprekidno tokom 24 sata svakodnevno, osim preko graničnih prelaza Vuča na putnom pravcu Rožaje-Tutin i graničnog prelaza Metaljka na putnom pravcu Pljevlja-Čajniče koji se obavlja u periodu od 7 do 19 sati.
U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila lake povrede.
Intenzitet saobraćaja je umjeren.
Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020 234 999 i 063 239 987.