Cetinjski manastir
Mitropolija crnogorsko-primorska i Uprava Cetinjskog manastira zamolili su sve vjernike koji ne žive na Cetinju da na Badnji dan i Božić ostanu u svojim gradovima i svojim domovima, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP). Oni su pozvali sve pravoslavne vjernike da međusobne razlike ostave po strani, i da, kako poručuju iz MCP, poštuju sve propisane zdravstvene mjere i crkveni poredak.
“Sva praznična bogosluženja na Cetinju u božićne blage dane biće obavljena po utvrđenom rasporedu, a nalaganje badnjaka, zbog poštovanja epidemioloških mjera, ove godine neće saborno okupiti vjernike iz drugih crnogorskih gradova i krajeva. Bratstvo manastira će sa pripadnicima plemena Bajica i sa cetinjskim sveštenstvom blagosiljati badnjake ispred Cetinjskog manastira tokom Badnjega dana. Sve vjernike koji ne žive na Cetinju, iz navedenih razloga, umoljavamo i dajemo očinski blagoslov da na Badnji dan i Božić ove godine ostanu u svojim gradovima i svojim domovima”, navodi se u saopštenju.
MCP poziva građane Cetinja i Crne Gore da, kako navode, ne nasijedaju na lažne informacije “koje plasiraju neodgovorni političari, pojedine nevladine organizacije i određeni pojedinci sa ciljem da u božićne blage dane izazivaju nemire i mržnju u Crnoj Gori”.