Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore, na dan kada je prošle godine osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, zvanično počela pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će u decembru biti odigrano u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.
Selektorka Bojana Popović, dan uoči okupljanja, objavila je spisak od 19 igračica koje će konkurisati za mjesto u nacionalnom timu na planetarnoj smotri. Na spisku nema Milene Raičević.
Na spisku je 12 igračica koje su osvojile bronzanu medalju na EHF Euru (Marina Rajčić, Marta Batinović, Ivona Pavićević, Nina Bulatović, Nađa Kadović, Tatjana Brnović, Ivana Godeč, Andrijana Popović, Itana Grbić, Matea Pletikosić, Đurđina Malović i Nataša Ćorović. Pivot rumunske Korone Brašov Bobana Klikovac vraća se u nacionalni tim nakon tri godine i nastupa na Evropskom prvenstvu 2020.
Ukoliko se izbore za mjesto u timu za planetarnu smotru, prvi nastup na velikim takmičenjima upisaće Nada Ćorović, Jelena Vukčević i Anastasija Marsenić. Reprezentacija će do petka trenirati u Podgorici, nakon čega putuje za Poreč, gdje će odigrati kontrolne mečeve protiv domaćina Hrvatske i selekcije Konga.
Iz Hrvatske, „lavice“ putuju za Helsingborg, gdje će 30. novembra duelom protiv Kameruna poeti nastup na Svjetskom prvenstvu. Rivali u grupi su još Paragvaj i Mađarska, a plasman u glavnu rundu izboriće tri prvoplasirane selekcije.
Za Crnu Goru to će biti sedmo učešće na planetarnim smotrama, a najbolji rezultat ostvaren je 2019. osvajanjem petog mjesta na prvenstvu u Japanu.
Izvor: Mina