rukomet

 Muška kadetska rukometna  reprezentacija Crne Gore poražena je danas u Ohridu od Sjeverne Makedonije 31:29 (17:13), u drugom kontrolnom meču u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo B divizije u Letoniji. Šampionatu je na programu od 16. do 22. avgusta.

Makedonski rukometaši dobili su i jučerašnji prvi duel 41:24. Oslabljeni sastav trenera Brana Božovića, koji nije mogao da računa na nekoliko nosilaca igre, u drugom duelu ostavio je značajno bolji utisak i do kraja bio u igri. Domaćin je u finišu uspio da sačuva prednost i dođe do pobjede.
Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Luka Barjaktarović sa osam, dok su Luka Nikolić i Radoš Premović postigli po četiri gola.
Trener Božović zbog klupskih obaveza ili povreda nije mogao da računa na Arsenija Dragaševića, Radojicu Čepića, Luku Vukićeviću, Bogdana Mijuškovića, Merisa Bošnjaka, Lazara Gvozdenovića i Marka Abramovića.
Drugi dio priprema, izaranici trenera Brana Božovića počeće 1. avgusta.
Na šampionatu u Letoniji učestvuje sedam reprezentacija, a samo pobjednik prvenstva izboriće plasman u A diviziju. Crna Gora je u grupi A u kojoj će rivali biti Holandija, Turska i Kosovo.