Radnici nikšićkih Rudnika boksita još uvijek čekaju sastanak sa novim vlasnikom te kompanije Veselinom Pejovićem. Sastanak bi trebao biti organizovan najkasnije do srijede a predstavnik Samostalnog sindikata Boksita Nikola Žugić izjavio je da će na tom sastanu iznijeti predloge rudara, da prije svega što veći broj radnika zadrži posao i da proizvodnja počne što ranije.

Od 2. novembra u Boksitima je u toku raskid ugovora o radu svim zaposlenima koji će morati da se prijave na Biro rada.

Od 310 radnika, njih 107 će dobiti penzije, ali ne i otpremnine koje su u prosjeku 13,5 hiljada eura a koje će finansirati država i za koje radnici mogu da se prijave do kraja godine.

Od 1,59 miliona eura, koliko je Pejović do sada uplatio za Boksite, isplaćene su od tog novca potraživanja radnika po osnovu 24 minimalne plate. Radnici su dobili po 4,1 hiljadu jer im je 500 eura odbijeno na račun pozajmice koju im je u julu ove godine isplatio Privredni sud. Oko 230 bivših radnika dobilo je po tri zaostale plate iz 2010.godine. Nakon uplate ostatka novca rudarima će biti povezan radni staž za protekle dvije godine stečaja.

Preostali iznos, oko četiri miliona eura, Pejović će uplatiti kada mu stečajna uprava Boksita dostavi cjelokupnu dokumentaciju za imovinu te firme.