cinema 213

U bioskopu Cinema 213 u utorak, 12. septembra, posjetioci će imati priliku da pogledaju četiri filma ove produkcije.

U 15:15 će se prikazivati film „Detektiv Cvrle i zlatna košnica“ (sinhronizovano).
U bajkovitom gradiću smještenom između jezera i šume, Medenom brdu, stanovnici se pripremaju za za svoj omiljeni praznik – Dan grada. Toga dana svi građani Medenog brda imaju priliku da se dive jedinstvenoj Zlatnoj košnici, zaštitnici grada. Prema legendi, pronašli su ga osnivači Doline meda, a legenda kaže da će һiljade nedaća zadesiti grad ako Košnica nestane. Uoči praznika, Košnica je pokradena! Sve okolnosti oko nestanka Zlatne košnice upućuju na vjevericu Cvrleta pomoćnika poznate detektivke sove Sofije. Naši detektivi će razotkriti cijeli slučaj, pronaći pravog lopova i vratiti ne samo Zlatnu košnicu, već i mir u dolinu.
16:45 na repertoaru će biti film „Moja velika mršna pravoslavna svadba „.
Mlada Grkinja Fotula „Tula” Portokalos, ćerka vlasnika grčkog restorana Zorba, zaljubljuje se u mladića koji nije Grk. Ona živi u prilično zatvorenoj porodici, koja se druži samo sa ostalim Grcima emigrantima. Svojom upornošću je nagovara oca da joj dozvoli da studira, ali su mnogo veći problemi nastali kada je porodicu upoznala sa svojim momkom. Tula je u dilemi između tradicije i porodičnog nasleđa s jedne strane i ljubavi prema mladiću s druge.
Sledeći film koji ćete imati priliku da pogledate je „Opatica iz pakla 2“.
18:30 Radnja je bazirana u 1956. godini u Francuskoj. Radnja započinje ubistvom sveštenika. Zlo se širi. Radnja filma prati sestru Irene koja se ponovno suočava sa zlom silom u obliku iste demonske opatice Valak.
Poslkednji na repertoaru toga dana biče film „Pored tebe“.
20:30 Film je nastavak filma Pored mene, a radnja se odvija pet godina nakon prvog dijela, u vrijeme pandemije koronavirusa. Priča je usredsređena na Kseniju (Mina Nikolić), mladu novinarku tabloida koja kreće u potragu za nestalom drugaricom iz razreda tokom ere „izolacije“. Iz razgovora preko Zuma, Skypea i tako dalje, s potencijalnim osumnjičenima ili ljudima koji možda nešto znaju i imaju neke tragove, Ksenija pokušava izvući ono što je važno za rješavanje misterije.