Ministarstvo odbrane raspisalo je javni oglas za prijem 50 novih vojnika na rok od 12 mjeseci. Zainteresovani mogu konkurisati za radno mjesto u Pješadijskom bataljonu (Druga Pješadijska četa, Planinska Četa i Četa za vatrenu podršku), Počasnoj gardi, Četi veze, Mornarici i Četi Vojne policije.

Kandidat ne smije biti stariji od 25 godina, mora da bude crnogorski državljanin i da nema državljanstvo druge države, da je zdravstveno sposoban za službu u Vojsci i da ima odgovarajuće obrazovanje. Takođe, ne smije biti osuđivan na bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju dužem od šest mjeseci, protiv njega se ne smije voditi krivični postupak za krivično djelo koje se goni po službenoj dužnost i pravosnažnom presudom ne smije mu biti zabranjeno obavljanje određene djelatnosti.
“Lica koja se prijavljuju na javni oglas, mogu da konkurišu na više radnih mjesta istovremeno, što navode u prijavnom formularu, a prijavnu dokumentaciju treba da šalju na adresu: Ministarstvo odbrane–Generalštab Vojske Crne Gore Odjeljenje za ljudske resurse, ulica Jovana Tomaševića br.29, Podgorica, sa naznakom za javni oglas za prijem u službu u Vojsci Crne Gore u svojstvu vojnika po ugovoru”, saopšteno je iz Ministarstva.
Više informacija možete pronaći na sajtu: http://www.mod.gov.me/biblioteka/konkursi