Mladi Nikšića

Sutjeska je spustila zavjesu na jesen na mjestu gdje je otvorila sezonu i to identičnim rezultatom, a na prvenstvenu pauzu je otišla sa ogromnih 13 bodova prednosti u odnosu na Budućnost, prenosi CDM.

Lider šampionata je na Zlatici savladao Kom Eurozox sa 1:0, a kada je stigla informacija da je pod Goricom slavila Iskra, totalna fešta je mogla da počne.

“Sa prednošću koju imamo ulazimo u jedan miran rad, ali rad koji će imati dosta opreza. Imamo donekle lakšu situaciju, ali bio sam učesnik kada se stizala veća razlika nego plus 13. Ostaje nam da se dobro odmorimo i dobro fizički pripremimo”, rekao je trener “plavo bijelih” Nikola Rakojević.

Trenutak odluke se desio u 33. minutu golman Koma, Jovan Perović, je poslao pas štoperu Andriji Simunoviću koji niju uspio da primiri loptu, a to je iskoristio Igor Ivanović. Ofanzivac Sutjeske je povukao “bubamaru”, izašao u situaciju 1 na 1, a taman prije šuta uklizao mu je štoper Koma Radoš Dedić i poslao loptu u mrežu. Dedić koji je bio jedan od najboljih na terenu je tako postigao autogol, ali pravila kažu da je pogodak postigao Ivanović.

A prije gola Sutjeske, Zlatičani su mogli da povedu Luka Petričević je povukao kontru, dodao pas ka Marku Kažiću koji ulazi u šesnaesterac i vraća povratnu loptu, a Petričević sa sedam metara šutira pored gola. Igrao se 30. minut. A u samom uvodu utakmice Kažić i Aleksandar Milić su solidno pokušali sa distance, dok je sa druge strane Bojana Božovića iz Sutjeske na asistenciju Ivanovića nadmudrio Perović u situaciji 1 na 1.

“Imali smo svoje šanse na početku utakmice. Da smo ih realizovali, možda bi tok utakmice okrenuli u svoju korist. Nismo uspjeli da iskoristimo prilike, a Sutjeska jeste i na kraju je zasluženo slavila. Zadovoljni smo učinkom u prvom dijelu sezone, okrećemo se drugom dijelu i borbi za opstanak”, rekao je vezista Koma Nikola Đurković.

Prvo poluvrijeme je bilo sadržajno i kvalitetno sa obje strane, dok je drugo pripalo Sutjesci. Kom je pokušavao, ali nije imao ideju, dok su Nikšićani pokušavali iz kontri. I imali su dosta dobrih situacija, ali su Luka Merdović, Božović i Božo Marković šutirali pored gola, dok je Stefan Stefanović pogodio stativu.

“Slavili smo zasluženo. Do vođstva smo i mi i Kom imali nekih situacija, a poslije je bilo lakše. Protivnik nam nije zaprijetio, a prosto je neshvatljivo kako nismo uspjeli da iskoristimo par kontri pošto smo bili u brojčanoj prednosti”, jasan je Rakojević.