U višečasovnom pretresu u Osnovnom sudu u Nikšiću saslušani su biznismen Ranko Radulović i Ratko Martinović, osumnjičeni za zelenašenje, kao i Slaviša Tanović koji se sumnjiči za iznudu u pokušaju, piše CDM.
Nikšićani su pred sudijom Ivanom Perovićem negirali sva djela koja su im stavljena na teret.

Radulović je kazao da je čitav slučaj protiv njega pokrenula, kako je kazao, švercersko-kriminalna grupa iz policije, kao i da je policija često prebijala ljude u njegovom lokalu koji važi za jedan od mirnijih u gradu.

Istakao je da su često slali racije u lokalu, da su mu poznate „mnoge stvari“, poput toga ko je oplačkao Željezaru.

Radulović je kazao da mu je policijski inspektor rekao rekao je bomba u njegovom lokalu poslata uz Beograda zbog Rudnika Boksita, a razlog je što su su ti ljudi „koji su opljačkali Željezaru otišli u Beograd“.

Tanović, koji je optužen da je prijetio i putem sile tražio od sugrađanina Branka Kustudića da mu preda iznos od 10.000 eura naveo je da nije počinio krivično djelo, da je šokiran optužbom i da je jedino kriv što je prijatelje Marinovića i Radulovića upoznao sa Kustudićem.

On je poručio da su njih dvojica Kustudiću pozajmili osam i četiri hiljade eura, ali bez kamate.

„Ja sam mu prodao džip za 18.000 eura, ali je ugovor kod notara naknadno potpisao Pero Zečević, jer Kustuduć nije htio da se vodi na svoje ime. On je zapao u finansijske probleme, pa nijesam mogao da naplatim te pare, pa sam morao više puta da idem kod njega kući“, kazao je Tanović dodajući da se niko ne pita odakle Kustudiću kuća od 100.000 eura i skupocjeni automobili.

„Kustudić je došao kod mene, pominjao mi kombinacije na primorju i da mu neki Rus duguje 40.000 eura“, kazao je on i dodao da se tada stavio i njegovu zaštitu i dao mu 4.000 eura uz obrazloženje da mu je džip založen u Podgorici.