Izložba fotografija „Crno-bijela duga“, autora Nebojše Radovića, koja je održana sinoć u Inovaciono preduzetničkom centru “Tehnopolis”, okupila je veliki broj posjetilaca koji su imali priliku da vide radove nikšićkog umjetnika.

Crnogorska pjevačica, voditeljka i novinarka Andrijana Božović, otvorila je izložbu na kojoj je bilo dvadesetak fotografija, isključivo ženskih portreta, koji su izraz umjetnikovog doživljaja pripradnica ljepšeg pola, kroz ovu vrstu umjetnosti.

“Svijet i u odsustvu boja može biti lijep, a to nam je Nebojša i večeras pokazao. Ne poznajem ga predugo, ali mislim da to nije mjerilo poštovanja i cijenjenja nečijeg rada. Od trenutka kad sam prvi put vidjela njegovu fotografiju, shvatila sam da čovjek ima nevjerovatan dar, te da je veoma skroman skroman i nenametljiv, a isto tako nam je večeras pokazao svoje umijeće”, saopštila je Božović.

Autor fotografija bio je, kako ga je i Božović predstavila, skroman kada je govorio o izložbi.

On se najprije u obraćanju prisutnima zahvalio organizatorima, pogotovo Tehnopolisu, koji je prema njegovim riječima, pokrenuo sve, ali i prijateljima izložbe koji su podržali događaj svojim proizvodima.

“Izložba se sama smjestila izmedju dva za žene velika datuma, 14. februara i 8. marta, pa sam njom htio zadovoljiti sva čula. Drago mi je kada se može osjetiti ne samo čulom vida, već i sluha, kao i ukusa. Crno-bijela fotografija je nešto što nas prati već godinama, a ona je, kako smatraju veliki fotografi, pa i ja, jedino dobra ako ima dušu. Veoma sam zahvalan svima koji su došli, a veliki je broj, što je sam način prave satisfakcije za umjetnika”, saopštio je Radović.

On je istakao da je osim fotografijama, samom ogranizacijom izložbe, želio nešto drugačije.

“Htio sam nešto drugačije i neobičnije, ali bez većih odstupanja. Pogotovo mi je drago jer je sve večeras domaće. Volim svoj samtvrdim da su naše djevojke najljepše, hrana najukusnija, a da su naša vina najbolja vina. Tako da sam želio da sve to objedinim u jedno ovakvo veče”, zaključio je on.

Zvaničnoj izložbi fotografija prethodio je kraći modni performans, na kojem su djevojke nosile haljine kreatorke Anastazije Miranović, a nakon obraćanja autora, goste su uživali u svirci benda „Stoned Faces”.

Događaj se organizovao u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, a prijatelji izložbe bili su “Kuća kobasice”, Kafe “Žun”, Vinarija ”Dabović”, Sirevi ”Miljanić”, proizvođač organskog povrća Đorđe Bulajić i “Emendi”.