U Nikšiću je završeno preko 90 odsto građevinsko-zanatskih radova na rekonstrukciji bazena, u toku su radovi i na termo-tehničkim instalacija i osvjetljenju. To je saopšteno na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali predstavnici stručnog tima za praćenje realizacije aktivnosti na rekonstrukciji bazena, predstavnici JP „Sportski centar“ i pravni zastupnik Opštine Nikšić.

 
Prema riječima Nebojše Adžić završene su sanacije i rekonstrukcije u konstruktivnom i energetskom smislu i pri kraju su građevinsko-zanatski radovi, tako da će bazen biti završen do kraja aprila i biti spreman za 26.april kada bi u njemu trebalo da se odigra meč između reprezentacija Crne Gore i Francuske, u preliminarnoj fazi Svjetske lige.
Predrag Ivanović direktor Sportskog centra kazao je da su svi radovi urađeni po standardima međunarodne (FINA) i evropske plivačke asocijacije (LENA), kao i da će tročlana ekipa LENA-e krajem maja doći u inspekcijsku kontrolu bazena. Ivanović je kazao da sa rekonstrukcijom bazena, jedinog olimpijskog u Crnoj Gori, teku radovi i na malom bazenu i da će u narednom periodu staviti akcenat na plivanju. Podsjetio je da u Nikšiću postoji šest licenciranih trenera, da će u saradnji sa Plvačko-vaterpolo savezom krajem juna organizovati seminar kako bi i ostali profesori fizičkog vaspitanja, koji to budu željeli, stekli potrebnu licencu, kao i da slijedi potpisivanje sporazuma o saradnji sa nikšićkim Fakultetom za sport.
Živko Kecojević je istakao da tim za praćenje realizacije aktivnosti na rekonstrukciji bazena, konsultanti sa strane, kao i stručne službe Sportskog centra prate realizaciju svih poslova kako bi se novac za rekonstrukciju bazena, koji je uglavnom prikupljen na donatorskoj večeri, bio trošen na racionalan i domaćinski način, a svi poslovi urađeni kvalitetno.
Investitori rekonstrukcije bazena su Opština Nikšić i Vaterpolo i plivački savez Crne Gore. Oni su početkom aprila prošle godine organizovali donatorsko veče na kome je, od projektom predviđenih 1,2 miliona eura, prikupljeno nešto preko milion.
Gradnja bazena, koji je preslikani minhenski olimpijski bazen, počela je 1972. godine, a počeo je da radi 18. septembra 2000. Radio je do 22. decembra pomenute godine, da bi ponovo bio aktiviran u maju naredne godine. U oktobru 2001. godine je prestao sa radom, a osnovni razlog bio je nedostatak vazdušnog grijanja. Za potrebe Evropskog kadetskog prvenstva u rukometu 2010. godine bazen je privremeno osposobljen za trening dvoranu.