Prva runda međunarodnog takmičenja engleskog jezika, Hippo 2017, biće održana sjutra u JU OŠ “Radoje Čizmović“ u Ozrinićima.

Međunarodno takmičenje čine tri runde – preliminarna, polufinalna i finalna. Preliminarne, kao i polufinalne runde organizuju se istog dana u svim zemljama učesnicama.

„Preliminarna runda Hippo takmičenja već drugu godinu zaredom organizuje se u Nikšiću, u našoj školi. Pored Nikšića, prva runda se održava u još tri grada u Crnoj Gori, Ulcinju, Tivtu i Beranama“, saopštili su iz škole.

Interesovanje učenika je znatno poraslo u odnosu na prethodnu godinu, pa se očekuje da će veliki broj djece ići na finale u Veneciji.

„Ove godine interesovanje učenika u Nikšiću za Hippo takmičenje znatno povećalo, tako da od tridesetak njih, koliko je učestvovalo u prvoj rundi prošle godine, sada imamo 161 učenika koji će polagati test. Svaki učesnik će dobiti sertifikat o učešću na međunarodno priznatom takmičenju, a deset odsto prvih na listi će ići dalje, u polufinalnu rundu“, naglasili su u najavi takmičenja.

Takmičenje u znanju engleskog jezika smatra se prestižnim, a mogu učestvovati učenici od devet do 18 godina, koji će biti podijeljeni u različite kategorije.

„Tokom preliminarne i polufinalne runde koriste se LCCI Pearson JETSET ispiti. Ono što ovo takmičenje čini prestižnim jeste upoznavanje učenika sa međunarodno priznatim testovima engleskog jezika kao i sticanje međunarodno priznatih LCCI-Pearson sertifikata“, objašnjavaju iz škole.

Koordinator Hippo takmičenja za Nikšić je profesorica engleskog jezika Milena Danilović, koja je prije tri godine prvi put predvodila učenike na ovoj smotri znanja engleskog jezika, koja je tada održana u Ulcinju i Beranama.

„Ono što me zaista najviše privuklo je što su moji učenici tada bili u šestom razredu, a za taj uzrast skoro i da nema takmičenja iz engleskog jezika. Naravno, još više mi je bila važna činjenica da je to međunarodno priznato takmičenje“, navela je ona, zahvalivši na podršci Hippo Asocijaciji, direktoru OŠ “Radoje Čizmović“ i kolegama koji već drugu godinu zaredom volonterski odrađuju veliki posao kad je u pitanju sprovođenje samog takmičenja.