mladi nk

Nikšićka policija je identifikovala sugrađanina Lj.M.(37) kao osumnjičenog za pokušaj pljačke Poštu u Grahovu u martu. Njega je tada radnica zaključala unutra, nakon čega je pobjegao kroz prozor i oteo automobil od V.M.(44), a čak je ispalio i nekoliko hitaca preko vozila iz automatske puške.

On poštu pokušao da opljačka 21.marta, uz prijetnju automatskom puškom, ali je radnica N.K. uspjela da zaključa metalnu kasu u kojoj se nalazi novac, pobjegne iz Pošte i zaključa osumnjičenog.

“Lj.M. je, kako se sumnja, u unutrašnjost objekta Pošte potom ispalio jedan projektil, otvorio prozor sa unutrašnje strane objekta, a zatim odvalio metalne zaštitne rešetke, nakon čega se dao u bjekstvo u pravcu jednog marketa nedaleko od Pošte. Prilikom bjekstva prema marketu, osumnjičeni je, kako se sumnja, prišao vozilu marke `Fiat`, koje je bilo parkirano ispred marketa i uz prijetnju oružjem prislio vozača V. M. (44) da izađe iz vozila. On je tom prilikom, sumnja se, preko vozila iz automatske puške ispalio dva projektila. V.M. je izašao iz vozila. Lj.M. je sjeo u predmetno vozilo i udalji se u nepoznatom pravcu”, istakli su iz Uprave policije.

Policija je pronašla vozilo na makadamskom putu u mjestu Trešnjevo – Opština Cetinje.

“Policijski službenici CB Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u toku izviđajnog postupka, a na osnovu prikupljenih dokaza identifikovali osumnjičenog i utvrdili da se radi o LJ.M. Ovo lice se od momenta izvršenja ovih krivičnih djela nalazi u bjesktvu, a prema saznanjima kojima se raspolaže on se ne nalazi se u Crnoj Gori. Navedeno lice se potražuje kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom planu, zbog prethodno počinjenog, drugog krivičnog djela. Preduzimaju se intenzivne mjere i radnje na lociranju i lišavanju slobode osumnjičenog lica”, naglasili su iz policije.