Naša sugrađanka, od ove sezone kapiten ženskog rukometnog kluba Budućnost Radmila Petrović izabrana je u idealni tim Lige šampiona evropske rukometne federacije (EHF), u izboru koji je sproveden među trenerima učesnika.

Kormilari 16 klubova su birali najbolje igračice na svim pozicijama, tri trenera kojim su najviše impresionirani, kao i dvoranu u kojoj najviše vole da igraju.

Petrović je u idealni tim izabrana na poziciji desnog krila, zajedno sa klupskim drugaricama Kristinom Neagu (lijevi bek) i Katarinom Bulatović (desni bek), dok je priznanje za najboljeg trenera pripalo trofejnom crnogorskom stručnjaku Draganu Adžiću.

Najviše glasova od svih je dobila Neagu, koju je 12 stručnjaka izabralo za najboljeg lijevog beka. Po devet glasova su dobile desni bek Bulatović, te tandem Đera – kružna napadačica Hajdi Loke i srednji bek Nike Grot. Bulatovićevoj je najbliža sa pet glasova bila Nora Merk iz Larvika, koliko je dobila i Dragana Cvijić, dok je Andrea Lekić (Vardar) prikupila četiri listića.

Za najbolju golmanku je izabrana Katrine Lunde, koja je poslije porođaja potpisala za Rostov, a Petrovićeva je sa šest glasova na desnom krilu „pobijedila” Jovanku Radičević i Juliju Managarovu iz Rostova (po tri).
Drim-tim je zaključila Siraba Dembele iz Vardara, koja je sa sedam glasova na lijevom krilu bila ispred Valentine Ardean-Elisej (Baja Mare, četiri) i Majde Mehmedović (tri).

Za najomiljeniju dvoranu je izabrana „Audi arena” u Đeru, dok su 2. mjesto sa po tri glasa dobile „Morača”, dvorana „Jane Sandaski” u Skoplju i „Laslo Pap arena” u Budimpešti, koja će treći put uzastopno biti domaćin fajnl-fora.

Z.N.