Nikšićanka Radmila Petrović izabrana je za novog kapitena ženskog rukometnog kluba Budućnost. Desno krilo Podgoričanki i reprezentacije traku je dobila nakon odlaska Klare Voltering, a po stažu u klubu spada među najiskusnije igračice.

Rada je na zvaničnom sajtu evropske kuće rukometa predstavljena kao nova kapitenka Budućnosti za koju je zaigrala još kada je bila kadetkinja, s obzirom da je tada iz Nikšića stigla u Podgoricu.

Ona je kazala da joj je kapitenska traka Budućnosti jedno od najvažnijih priznanja u karijeri.

“Osvojila sam mnogo toga u karijeri što u klubu, što u reprezentaciji, ali je ovo priznanje za mene možda i najznačajnije. Velika je čast biti kapiten Budućnosti, s obzirom da je to najbolji klub u Evropi, a takođe i obaveza kada pogledam kakve su samo igračice nosile traku našeg kluba prije mene. Samim tim što su djevojke izabrale mene uradiću sve da svojim partijama, te odnosom kako na terenu tako i van njega opravdam ukazano povjerenje, a nadam se da će i rezultati ove sezone biti pravi”, kazala je Petrović, a prenosi portal Handballme.me.

Podsjećanja radi, Radmila je dugo čekala svoju šansu u “plavom” dresu, u međuvremenu je odbijala inostrane ponude, a već nekoliko sezona je jedno od najboljih desnih krila na planeti i veoma važan šraf u sistemu aktuelnog šampiona Evrope, ali i reprezentacije Crne Gore.

Sa ekipom koju predvodi Dragan Adžić osvojila je dvije Lige šampiona.

Z.N.