Izvodi, odnosno potvrde sa podacima o registrovanom preduzeću iz Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS) od danas će se izdavati u područnim jedinicama Poreske uprave (PU), prenosi RTCG.

U saopštenju objavljenom na sajtu PU navodi se da će obveznici iz Podgorice, Cetinja i Danilovgrada i dalje izvode preuzimati na adresi CRPS-a u Podgorici, dok će područna jedinica Nikšić biti nadležna za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik, a budvanska za Budvu, Tivat i Kotor.

„Područna jedinica Bar biće nadležna za barsku i ulcinjsku opštinu, hercegnovska za Opštinu Herceg Novi, područna jedinica Bijelo Polje za opštine Bijelo Polje, Mojkovac i Kolašin, a beranska za Berane, Andrijevicu, Rožaje, Plav, Gusinje i Petnjicu“, dodaje se u saopštenju.

Područna jedinica Pljevlja biće nadležna za Pljevlja i Žabljak.

Uz zahtjev za izdavanje izvoda, odnosno potvrde sa podacima o registrovanom privrednom subjektu iz CRPS-a potrebno je dostaviti dokaz o uplati administrativne takse u iznosu od pet EUR na žiro-račun PU i punomoćje.

„Zahtjev treba da sadrži naziv privrednog društva, matični, odnosno registarski broj, svrhu izdavanja izvoda i podatke o podnosiocu zahtjeva. Punomoćje nije potrebno u slučaju da zahtjev podnosi osnivač, izvršni direktor ili osoba ovlašćena za zastupanje društva“, zaključuje se u saopštenju PU.