Predsjednik Stranke demokratskog jedinstva konstituenta DF-a Nebojša Jušković čestitao je, na večerašnjem protestnom okupljanju DF-a, predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu rođendan istakavši da je to lider koji se suprotstavlja “nadolazećem globalnom satanizmu i neofašizmu”.

“Mi smo jedina stranka koja se u svom programu otvoreno suprotstavlja integracijama u sve što ima veze sa Zapadom. Otvoreno smo za savez sa Rusijom i na to smo ponosni. Demokratska stranka jedinstva se oštro suprotstavlja ulasku Crne Gore u Evropsku uniju”, poručio je Jušković.

Jušković je istakao da se Putin bori za pravedniju raspodjelu moći na globalnoj sceni, nakon čega su prisutni počeli da skandiraju “Putine, Putine”.

Popredsjednik Pokreta za promjene i poslanik DF-a Koča Pavlović kazao je, na večerašnjem okupljanju u okviru 11. dana protesta DF-a ispred Skupštine, da “kolege DF-a iz opozicije i dalje pristaju da budu fasada ovog doma, a režim je u potpunom rasulu”. Predsjednik poslaničkog kluba DF-a Milutin Đukanović poručio je da više neće zvati na proteste Miodraga Lekića i Gorana Danilovića.

Z.N.