Predstavnici Demokratskog fronta (DF) očekuju da će građani Nikšića masovno podržati skup u subotu, a u toku su dogovori o terminu i načinu održavanja narednog protesta, poručio je jedan od lidera DF-a, Nebojša Medojević.

On je, na konferenciji za novinare, kazao da pripreme za protest u Nikšiću teku po planu.

„Organizacioni odbor funkcioniše maksimalno i sve će biti onako kako smo planirali – masovno, mirno, nenasilno, sa snažnim porukama i očekujemo da će građani Nikšića maksimalno podržati. Jer građani Nikšića možda su najpozvaniji da iz ekonomskih, socijalnih razloga izađu i masovno dignu svoj glas protesta“, kazao je Medojević.

Prema njegovim riječima, Nikšić je grad koji je primjer posledice pogrešne ekonomske i socijalne politike koju režim sprovodi u poslednjih 20 godina.

„Biće mnogo protesta, sigurno će biti i protest posle Nikšića, dogovaramo termin, modalitet i način na koji ćemo sprovesti taj protest. Počinju i pregovori kolega iz opozicije sa Krivokapićem, da vidimo da li će uspjeti da realizuju ono što je, barem zasad, zajednička ideja – formrianje prelazne vlade“, kazao je Medojević.

Kako je rekao, sve treba sabrati i uzeti u obzir i geostrategijska dešavanja ovih dana.

„Mi nastavljamo sa našim protestima, politički ciljevi su isti, zahtjevi opravdani. Veliki broj građana koji prisustvuje svakom našem protestu pokazuje da su prihvatili proteste DF-a kao način političke borbe i nema razloga da metod i tehniku koja donosi dobre rezultate mijenjamo“, zaključio je Medojević.