Site icon Mladi Nikšića

Protest ljekara zbog smjene Miketića

Mladi Niksica

Protest ljekara zbog smjene Miketića

Stotinak ljekara Kliničkog centra okupilo se u znak protesta zbog smjene direktora Klinike za akušerstvo i ginekologiju Vojislava Miketića, prenosi RTCG.

Smatraju da ljekari ne mogu uvjek snositi posljedice za sve probleme u zdravstvenom sistemu.

“Ako se desio neki propust u KCCG, moramo početi od toga da najveću odgovornost mora snositi vrh, odnosno ministar, direktor, pa onda zaposleni”, poručio je ljekar Kliničkog centra dr Predrag Bajić.

Ljekarima je zasmetala i jučerašnja poruka uprave KCCG da je zamjena beba nezapamćen skandal u crnogorskom zdravstvu.

“Kad propada krov na Klinici za psihijatriju i ne popravlja se, to nije skandalozno. Kad nam napaduju doktore na random mjestu i dižu im kola u vazduh, ni to nije skandalozno. Kad pacijenti čekaju na pregled po šest mjeseci ni to nije skandalozno, kad nema reagenasa za testove, kad nema ljekova ni to nije skandalozno. Kad ministarstvo ne dozvoljava Ljekarskoj komori da radi, ni to nije skandalozno. Što radimo u bijednim uslovima i za bijedne plate, ni to nije skandalozno. Što nam ljekari dežuraju po sedam – osam puta sedmično, što u četama odlaze ni to nije skandalozno, a ovo je nezapamćeni skandal u istoji crnogorskog zdravstva”, poručila je predsjednica Sindikata medicine dr Milena Samardžić.

Exit mobile version